Hur ansöker man om ett SMS-lån?

Det finns flera olika sätt på vilka man kan ansöka om ett sms-lån på och sätten varierar beroende på långivaren.

Att ansöka om lån via SMS

Flera långivare låter dig ansöka via SMS vilket innebär att du skickar ett SMS med dina personuppgifter och den önskade summan till långivarens telefonnummer och sedan ringer företaget upp dig för att kontrollera dina uppgifter och för att ge lånebeskedet åt dig. Då du har fått ett godkänt lånebesked behöver du ofta gå till långivarens hemsida och logga in med ditt personnummer och en PIN-kod för att godkänna lånet och sedan flyttas pengarna till ditt konto. Ofta är fallet att kreditgivaren tillåtter endast existerande kunder att ansöka via SMS eftersom då har de redan kontrollerat dina personuppgifter och kan utbetala lånet genast.

Att ansöka om lån via internet

Alla långivare erbjuder möjligheten att ansöka om sms-lån via internet, det vill säga att du ansöker om lånet via långivarens hemsida. På hemsidan anger du hur mycket du önskar låna och i hur lång tid du önskar att låna pengarna, varefter du identifierar dig med e-legitimation, personnummer eller något annat sätt innan de utbetalar pengarna till ditt bankkonto.

Att ansöka om lån via telefon

Några långivare erbjuder möjligheten att ansöka om lån genom att ringa till företagets kundtjänst. I detta fall kommer du att tala med företagets personal om hur mycket du önskar att låna, vilka dina inkomster är och så vidare. Om du får ett positivt lånebesked så kommer du att få en PIN-kod med vilken du kan logga in på långivarens hemsida och godkänna lånet.

Ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen då man ansöker om ett sms-lån följer vanligen dessa steg:

  1. du gör en ansökan via SMS/telefon/internet
  2. långivaren kontrollerar dina uppgifter
  3. du får lånebesked (positivt eller negativt)
  4. du godkänner lånet
  5. pengarna betalas till ditt konto
  6. du betalar pengarna tillbaka via räkning

Hela ansökningsprocessen går ofta väldigt snabbt och hos vissa långivare får du pengarna på kontot redan inom några timmar.

© Anneli Marketing Oy 2013