Vem kan ta ett SMS-lån?

Vem kan ansöka om ett sms-lån?

I denna artikel behandlar vi de villkor som långivare ställer på låntagare, vi svarar alltså på frågan ”vilka är kraven för att man skall kunna ta ett sms-lån?”

Olika långivare har olika villkor för att man skall kunna ansöka om lån hos dem men de är väldigt likadana även om det finns tiotals av olika långivare på den svenska marknaden för sms-lån.

Åldersgräns

Alla långivare kräver att den som ansöker om lånet är myndig, alltså minst 18 år gammal. Vissa långivare kräver att långivaren är 20 eller 21 år gammal. Om du är minst 21 år gammal så kan du vara säker på att du kan låna från alla långivare.

Svensk medborgare

Du måste vara svensk medborgare för att kunna ta ett sms-lån i Sverige. Du måste även vara folkboförd i Sverige, vilket betyder att du måste ha en adress i Sverige dit långivaren kan skicka alla uppgifter om lånet och räkningen för lånet.

Svenskt mobiltelefonnummer

För att kunna ta ett sms-lån måste du ha ett svenskt mobiltelefonnumer. Långivare brukar ringa dig för att kontrollera dina uppgifter så du måste ha ett fungerande mobiltelefonnummer som är registrerat i ditt namn. Mobiltelefonen kan också användas för att ansöka om lån hos vissa långivare.

E-postadress

Vissa långivare kräver även att du ska ha en e-postadress som de kan använda för att skicka dig olika dokument som innehåller uppgifter om lånet, t.ex. de slutliga villkoren för det lån som du har ansökt.

Krav på inkomst

Några långivare är strängare med vem som kan låna hos dem och därför ställer de krav på att du måste ha en viss summa som taxerad inkomst för att kuna låna. Denna gräns rör sig vanligen mellan 50 000 och 100 000 i årlig inkomst. Om du har en regelbunden inkomst så ökar det dina chanser för att få din låneansökan godkänd eftersom då kan långivaren lita på att du har tillräcklig återbetalningsförmåga.

Betalningsanmärkningar

Om du har lånat tidigare och inte kunnat återbetala lånet i tid kan det hända att du har fått en betalningsanmärkning som kommer att minska dina chanser för att få en godkänd ansökan. Det finns flera långivare som godkänner att låntagaren har en betalningsanmärkning men då kan det hända att de ställer andra krav (t.ex. en krav på inkomst). Se alla långivare som godkänner betalningsanmärkning.

Skuldsaldo

Du kan inte ta ett sms-lån om du har en skuldsaldo, det vill säga att du har ett lån i ditt namn som du inte har kunnat återbetala ännu. Du ska inte ta ett nytt sms-lån för att återbetala en gammal skuld!

Som sagt, alla långivare har sina egna krav som de ställer på låntagaren men om du är myndig och du har en regelbunden inkomst så är det väldigt sannolikt att du får din ansökan godkänd.

© Anneli Marketing Oy 2013